islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3147
EURO
34,6684
ALTIN
2.409,50
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Fransa’da Başörtülü Müşteriyi Reddeden Restoran Sahibine Ceza Kesildi 

Fransa’da Başörtülü Müşteriyi Reddeden Restoran Sahibine Ceza Kesildi 
13 Aralık 2022 10:02
A+
A-

Fransa’da müşterisini başörtülü olduğu için geri çeviren işletmeciye “din temelli ayrımcılık suçu” işlediği gerekçesiyle 600 euro (yaklaşık 1.150 tl) para cezası kesildi.

Olay geçtiğimiz yıl ilkbaharda yaşandı. Pirene-Atlantik bölgesindeki Hendaye’da restoran işleten 64 yaşındaki kadın Anneler Günü’nü kutlamak için oğluyla restoranda yemek yemek isteyen başörtülü kadını, başörtüsünü çıkarması halinde işletmeye kabul edeceğini belirterek geri çevirdi.

Restoran sahibinin İspanyol doğumlu bir Fransız vatandaşı olduğu bildirildi.

15 Kasım’da Bayonne mahkemesinde görülen duruşmada davacı anne “Çok aşağılandım ve beni çok kırdı. Şimdi her restorana girişimde korkuyorum “dedi.

Oğlu da olay nedeniyle kendilerini “ikinci sınıf vatandaş hissettiklerini” ifade etti.

Savcılık işletmecin ifadelerinin “utanç verici” olduğunu belirterek 600 euro para cezası istedi.

Para cezasını uygun gören mahkeme ayrıca, işletmecinin başörtülü müşterisi ve oğluna 1.300 euro manevi tazminat ödemesini ve “Fransa Cumhuriyeti’nin değerlerini yeniden gözden geçirmesi için vatandaşlık kursuna gitmesini” de hükme bağladı.

YORUMUMUZ

Allah insanı en güzel kıvamda yaratmıştır. Onun denmeye uğratacağı için adalete ve zulme, güzelliklere  ve çirkinliklere eğilimli kılmıştır.

İnsanın varlığında  ölünceye kadar Hakka yöneltici bir damar bulunur.

Bu sebeple değişik inançlara sahip olan insanlar  mesela adalete ve yardımlaşmaya yönelebiliyor ; savaş, eşcinsellik ve zulüm karşısında birleşebiliyorlar.

Sunulan olayda gösterilen adalet de böylesi bir güzellik yansımasıdır.

Allah, insanlığa son ilahi mesajı olan Kur’ân’da inancı ne olursa olsun bütün insanlara karşı adaletli olmalarını şöylece emretmektedir:

“ Ey iman edenler! Allah için gerçeğe şahitlik ederek adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun! Bir kişi veya topluma karşı duyduğunuz öfke, onlarla ilgili vereceğiniz kararlarda sizi adaletsizliğe sevk etmesin! Siz her zaman, herkese karşı adil davranın! Çünkü Allah’ın sevgisini kazanmak, yani iyilik ve takvaya ulaşmak için en uygun olan davranış, düşmanlarınıza karşı bile olsa adaletten zerre kadar ayrılmamaktır.” (Maide 5/8)

Kaynak: Euronews

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.