islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İran eski cumhurbaşkanı Suudi Arabistan’ın nükleer müzakerelere dâhil edilmesini destekledi

İki kez seçilmiş eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suudi Arabistan da dâhil olmak üzere Körfez ülkelerini nükleer anlaşma görüşmelerine dâhil etmekten yana.

İran eski cumhurbaşkanı Suudi Arabistan’ın nükleer müzakerelere dâhil edilmesini destekledi

İki kez seçilmiş eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suudi Arabistan da dâhil olmak üzere Körfez ülkelerini nükleer anlaşma görüşmelerine dâhil etmekten yana.  

Mirat Haber Ajansı

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Rus medyasına Suudi Arabistan da dâhil olmak üzere Körfez ülkelerini nükleer anlaşma görüşmelerine dâhil etmede sorun olmadığını ifade etti. Ahmedinejad, verdiği röportajda 2015 nükleer anlaşmasının başarısız olduğuna inandığını vurguladı. Bölgenin sorunlarının bölge ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiğini söyleyen Bakan, diğer ülkelerin müdahalesinin bekleyen sorunların çözümüne katkı sağlamayacağını açıkladı. Eski yetkilinin sözleri, bir anlaşmayı yeniden müzakere etmeyeceğini veya müzakerelere başka herhangi bir ülkeyi dâhil etmeyeceğini söyleyen resmi İran tutumuyla ters düştü.

Eski İran cumhurbaşkanı, Tahran ile Riyad arasındaki anlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözme gereğini vurguladı. Aralarındaki sorunların gerçek kökleri olmadığına, dış müdahalelerin ve silah ticaretinin Suudi Arabistan ile farklılıkları artırdığına inandığını da ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri’ni dünyanın büyük bir bölümüne hakim olan savaşlarda, anlaşmazlıklarda, işgallerde, çatışmalarda ve yoksullukta rol oynamakla suçlayan Mahmud Ahmedinejad, ABD Başkanı Joe Biden’e kendisini ABD dış politikalarında İran’a ya da dünyaya yönelik gerçek reformlar yaratmaya çağıran bir mesaj gönderdiğini ifade etti. Tahran belediye başkanlığı da yapmış inşaat mühendisliği profesörü, uzun süredir ülkenin kurulu düzenine ters siyasetleri savunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.