islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İsrail Askerleri, Filistinli Tutuklulara Nasıl İşkence Etti

İsrail Askerleri, Filistinli Tutuklulara Nasıl İşkence Etti
12 Mart 2024 12:52
A+
A-

İsrail Askerleri, Filistinli Tutuklulara İşkence Uyguluyor: Detaylar Ortaya Çıkıyor

İsrail’in Filistin topraklarında yürüttüğü askeri operasyonlar sırasında, Filistinli erkeklerin maruz kaldığı sistematik işkence vakaları gün yüzüne çıkmaya başladı. İşgal askerleri tarafından gerçekleştirilen bu insanlık dışı muamele, Middle East Eye (MEE) tarafından detaylı bir şekilde araştırıldı.

1. “Gözaltında İnfazlar ve Elektrikli İşkence: İnsanlık Dışı Uygulamalar”

Gazze’de yaşayan Filistinli erkekler, İsrail güçleri tarafından alıkonulduktan sonra sahte infazlar ve sürekli elektrik şoklarına maruz kaldıklarını ifade ediyorlar. Kaynaklar, bu vahim durumun detaylarını, gözaltına alınanların ellerinin kelepçelendiği, gözlerinin bağlandığı, metal kafeslerde günlerce tutuldukları korkunç anlara odaklanarak sunuyor.

2. “Demir Çubuklar ve Hayvan Kafesleri: Soğuk Su ve Yetersiz Beslenme”

Filistinli tutuklular, İsrail askerleri tarafından demir çubuklarla saldırıya uğradıkları, soğuk suyla ıslatıldıkları, yiyecek ve su verilmediği ve sürekli yüksek sesli müziğe maruz bırakıldıkları durumlarına dikkat çekiyor. Gözaltında tutulanlar, insanlık dışı muamelede yaşam mücadelesi verdiklerini dile getiriyor.

3. “Sistematik İşkence ve Irk Ayrımcılığı: Tutsakların Dramatik Anlatıları”

İsrail güçleri tarafından yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınan Filistinli erkekler, yaşadıkları sistematik işkence ve ayrımcılığı anlatıyorlar. İşgal altındaki topraklarda çalışma izinleri iptal edilenler, demir çubuklarla saldırıya uğrayarak, köpeklerin saldırısına maruz kalarak ve sürekli aşağılanarak insanlık dışı koşullarda tutulduklarını ifade ediyorlar.

4. “İsrail Askerleri, Çocuklardan Yaşlılara Kadar Kimseyi Ayırmıyor”

Gözaltına alınanların ifadelerine göre, işgal altındaki topraklarda yaşanan insan hakları ihlallerinde yaş sınırlaması olmaksızın herkes hedef alınıyor. 14 yaşındaki çocuklardan 80 yaşındaki adamlara kadar herkes, İsrail askerlerinin işkence pratiğiyle karşı karşıya kalıyor.

5. “Ölümle Yaşam Arasında: İsrail’in Amacı Korku ve Teslimiyet”

İsrail askerleri, gözaltında tutulanları yaşam ile ölüm arasında bırakmak amacıyla acımasız yöntemlere başvuruyor. Elektrik şokları, köpek saldırıları ve dayaklarla kırılmaya çalışılan tutuklular, askerlerin amacının korku ve teslimiyet olduğunu belirtiyorlar.

Bu detaylı araştırmalar, İsrail’in Filistinli tutuklulara yönelik uyguladığı sistematik işkenceyi gözler önüne seriyor ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedefliyor.

HABER YORUM

Yahudiler ile alakalı ilk bilgileri, İmam Hatip okulunda Siyer-i Nebi derslerinde öğrenmiştim. Onların söz verdiği halde sözünde durmayan, kendi menfaatleri söz konusu olduğunda  hileye başvurmaktan çekinmeyen bir millet olduklarını öğrendiğimde ise, onlara güvenilemeyeceğini anlamıştım.

Öyle ya… Medine sözleşmesiyle Peygamberimize (SAV) Medine’de kardeşlik içinde yaşayacaklarına söz vermişler, Medine’ye dışarıdan bir saldırı olduğunda hep birlikte şehri savunacaklarına yemin etmişler, ama verdikleri sözleri bırakın tutmayı, arkadan iş çevirip ihanet etmişlerdir. Düşmanla işbirliği yaparak Müşrikleri  Medine’ye çağırmışlardır. Hendek savaşının tek önemli nedeni vardır ki o da Yahudilerin peygamberimize ihanetlerinden başka bir şey değildir.

Öyle ki;

Mekke’ye giderek, ehli kitap olmalarına rağmen,  “Sizin putlarınız, Muhammed’in tanrısından daha evladır” diyecek kadar alçalan Yahudilerdir.

Ayeti Kerime’nin tabiri ile, “Peygamberimizi, kendi çocuklarını tanıdıkları gibi tanımalarına rağmen” (Bakara 146) yalanlayan ve kendilerine gönderilen peygamberlere ihanet ettikleri gibi, Hz. Muhammed (sav)’e de ihanet eden, yine Yahudilerdir..

Yahudilerin, Müslümanlara ve hatta insanlığa  ihanetini Tarih derslerinde de okuyacaktım. Bütün dünya ayaklanmış bir şekilde Yahudileri katledip öldürürken ve kimse topraklarına girmesine izin vermezken, 1492 yılında İspanya’dan gelen Yahudileri Osmanlı devleti almış ve insani duygular ile bağrına basmıştı. Ama onlar, Çanakkale savaşları esnasında İngiltere’nin yanında savaşmışlar, “Kutsal Topraklar” hayaliyle yemek yedikleri kabı pisletmekten hiç çekinmemişlerdir. Çünkü karakterleri budur…

Şimdi, İsrail denilen terör örgütü milislerinin, Filistinlileri tutuklayıp onlara eziyet etmesini yadırgıyor muyuz? Tabii ki de hayır… Yaptıklarına kızıyor, lanetliyoruz ama yadırgamıyoruz. Çünkü bu şerefsizlik ve haysiyetsizlik, Yahudi milletinin en bariz karakteristik özelliğini oluşturuyor.

Uzun lafa ne hacet… Ayeti Kerimelerden  dinleyelim lanetli Yahudi kavminin özelliklerini ve çirkinliklerini:

“Onlar (Yahudiler) nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah’ın ahdine ve insanların (müminlerin) himayesine sığınmadıkça, kendilerine zillet (damgası) vurulmuştur; Allah’ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkum edilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah’ın âyetlerini inkâr ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş ve haddi aşmış bulunmalarındandır. Hepsi bir değildir; Ehl-i kitap içinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki, gece saatlerinde secdeye kapanarak Allah’ın âyetlerini okurlar.” (A’li İmran 112-113)

miratyoutube

MİRATHABER.COM