islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

“İSRAİL DÜNYAYA REZİL OLDU: PAYLAŞIP SİLDİLER”

“İSRAİL DÜNYAYA REZİL OLDU: PAYLAŞIP SİLDİLER”
16 Kasım 2023 15:30
A+
A-

Aşağıdaki haberi,  Kur’ân’ın Haşr sûresinin Yahudilerle  ilgili ikinci ayetinden alınan bölümün ışığında  okuyalım ve Allah’ın kendi ellerimizle yapacağımız eylemlerle kendi imajımızı  nasıl yerle bir edebileceğimizi görelim:

“…Allah onların (üzerine) hiç beklemedikleri yerden geldi ve kalplerine korku saldı: hanelerini kendi elleriyle ve mü’minler eliyle harap ettiler. Şu halde, ibret alın ey ileri görüş sahipleri!”

İSRAİL DÜNYAYA REZİL OLDU

İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni işgal etmesinin ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması eleştirilere neden oldu.

İsrail ordusu, yaklaşık iki saat süren şiddetli bombardıman ve yoğun silah atışlarının ardından Şifa Hastanesi’ne operasyon başlattığını duyurdu. İsrail Ordu Radyosu’ndan yapılan açıklamada ise Şifa hastanesinde İsrailli rehine bulunduğuna dair belirti olmadığı itiraf edildi. Ayrıca; İsrail’in, Hamas’ın ana karargahı olduğunu öne sürdüğü Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni işgal etmesinin ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması eleştirilere neden oldu.

Şifa Hastanesi’nin çevresini ve avlusunu tanklarla kuşatıp hastaneyi dış dünyaya tamamen kapalı tutan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi’nin MR (manyetik rezonans görüntüleme) bölümünde “silahlar ve elektronik cihazlar” ele geçirildiği öne sürüldü.

İSRAİLLİ ESİRLERE DAİR HERHANGİ BİR KANIT SUNULMADI

Ordunun paylaştığı görüntülerde, Hamas’a ait olduğu ileri sürülen, bir bilgisayar, yarım kasa hurma, kitap gibi malzemeler ile çoğu paslı yaklaşık on kalaşnikof tüfek, yelek ve el bombası yer alıyor.

İsrail ordusunun haftalardır, “Hamas’ın ana karargahı olduğu için uluslararası korunma statüsünün kalmadığını” ileri sürdüğü Şifa Hastanesi’nde bulduğunu açıkladığı bulgular İsrail basınında da eleştiri konusu oldu.

“BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ŞEKİLDE ÇOCUKÇA UYDURMALAR”

İsrailli gazeteci ve güvenlik analisti Yossi Cohen, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, “Şifa (Hastanesi) hakkında kötü hisleri” olduğunu kaydetti.

“İMAJIMIZ YERLE BİR OLDU”

İsrail’in “benzeri görülmemiş şekilde çocukça uydurmalar” sunduğunu ifade eden Cohen, “Yani (İsrailli) rehineler ve teröristler orada bulunamadı. Ve şimdi Ordu Sözcüsü, Şifa’ya Hamas’ın karargahı olduğu için girdiklerini ve orada silahlar, haritalar ve karargahların bulunduğunu söylüyor. Hiç etkileyici değil. Beklentilere ve uluslararası imajın aldığı hasara değdi mi?” ifadelerini kullandı. (Haber 7 com)

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Hasan Muratli dedi ki:

    Hamas bayağı akıllıymış.
    Önceden boşaltmış ve eski paslı silahları koyarak hile yapmış.
    Savaş hiledir.