islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4777
EURO
34,7279
ALTIN
2.468,03
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

KALP NAKLİ DEĞİL DOMUZDAN İNSANA, İNSANDAN İNSANA BİLE ONAYLANAMAZ

KALP NAKLİ DEĞİL DOMUZDAN İNSANA, İNSANDAN İNSANA BİLE ONAYLANAMAZ

Organ nakli konusu yirmi senedir gündemimde. 17 yıl önce program yaptığım FLAH TV ‘de bu konuyu işledim.

Organ Naklinde Farklı İslamî Görüşler

Organ nakli konusunda İslam bilginlerinin iki kısma ayrıldığını açıkladım. Bir kısmının onay verdiğini, bir kısmının da caiz görmediğini delilleriyle beraber dile getirdim. Her iki tarafın dayandıkları başlıca dolaylı Kur’ânî  delillerin  “Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur.” anlamındaki Maide 32  ve de  Nisa 119 olduğunu zikrettim.

Modern tıbbın verilerinden yararlanarak örneğin Beyin ölümünü, kesim ölüm sebebi olarak kabul etmeyen ilim adamlarından hareketle caiz görmediğimi de beyan ettim. Organ nakline cevaz verilmesinin bilimsel çalışmaların durdurulmasına ve organ mafyasının binlerce fakir masumun kanına girilmesine sebep olduğuna da dikkatleri çektim.

Gerçek Tıp Bilimi İnsanları  Organ Naklini Onaylamıyor

Yaklaşık 10 yıl kadar önce Hac’da Arafatta kendisiyle sohbet ettiğim yanılmıyorsam Gaziantep Üniversitesi cerrahlarından bir profesörümüz bana, organ naklinin verimli ve sonuç alıcı bir yöntem olmadığını, dünya ilaç sanayinin desteği ile uygulandığını, çünkü nakil yapılan kişinin yaşamı boyunca  ilaca bağımlı kaldığını, en pahalı ilaçların da  bu tür ilaçlar olduğunu açıklamıştı.

Rabbimizin İnfitar sûresinde (6-8)işaret buyurduğu üzere insan ruhen ve bedenen orijinal bir varlıktır. Hiçbir organı nakledildiği insana uyum sağlayamamakta ancak  ilaçla baskılanmaktadır.

Modern Tıp Sömürücüdür

Modern tıp sömürücüdür. Hastalıkları tedavi amacı yoktur. Yalnızca erteleme yapmaktadır. Tıp teknolojisi imkânlarının geliştiği bir dünyada, hasta organların bulunduğu insanın bünyesinde tedavi edilemeyip organ nakline gidilmesi izah edilebilir bir durum değildir.

Peygamberimizin Müjdesi

Peygamberimiz her hastalığın bir şifasının yaratıldığını müjdeleyip  tıp bilimine sınırsız ufuklar açarken   neden organ tedavisinde nakil dışında bir çözüm üretilememektedir?

Üç ayda Aşı Bulan Tıp Organ Tedavi Edemiyor

Emperyalistlerin dünyanın başına  sardığı Corona 19 için  birkaç ay içinde aşı üretip satan sömürücü modern tıp ve ilaç sanayii kanseri geçtik diyabeti bile tedavi etmemekte, ölüm gelene dek ilaca bağımlı kılmaktadır

Bilimsel çalışmalarla hasta organ tedavi edilebilecek iken  Organ nakline onay vermek insanlığa değil acımasız ve sömürücü ilaç sanayiine destek çıkmaktır.

Tıp  Adına Konuşan Kişi ve Kurumlar…

Maalesef  bizde tıp adamlarının çoğu, fonlanarak yönlendirildiği için eşcinselliği bile olumlayan  Dünya Sağlık örgütü ve benzeri kurumlara kulak veren  batıyatapar  bilinçsiz tiplerden oluşmakta, gerçekleri haykıranlar ise, günümüzde olduğu gibi  susturulmaktadır.

Domuz Eti Yemek Haramdır

İslam Domuzun etinin yenilmesini haram kılmaktadır. (Maide 3…) Domuz kalbinin insana nakli yeni bir olgudur. Domuz kalbinin insan vücuduna  tam uyum gösteremeyeceği hakikati  açıktır. İnsanın ruh dünyasını olumsuz etkilemesi de muhtemeldir. Bu tür nakillerin ruh  dünyamıza etkisi olup olmayacağı  bilimin inceleyip açıklayabileceği bir konu değilse de biz menfi bir tesiri olabileceği  zannındayız. Çünkü Allah sınırsız bilgi ve kudret sahibidir.  O, her şeyi yerli yerinde ve özgün bir şekilde yapan  Hakîm bir Rabdir.

SONUÇ

KALP  NAKLİ DEĞİL DOMUZDAN İNSANA, İNSANDAN İNSANA BİLE ONAYLANAMAZ.

Ali Rıza Demircan:

 

Yorumlar
  1. Mehmet Emin karagöz dedi ki:

    İlk nakil yapılan hasta bir ABD.vatandaşı ona çok etki etmeyebilir ama bir müslüman için kabul edilemez.zaten organ nakli olanların çok fazla yaşamadığını söylüyor bilim adamları.aynen Ali Rıza hocanın dediği gibi organ nakline değil de organ tedavisine çalışmak en iyi sonucu verir.

  2. Sadi Özgül dedi ki:

    Ölmüş kişiden alınan ve başkasına nakledilen organlar fayda sağlamıyor. Ancak canlı kişiden alınıp diğer kişiye aktarılan organlar biraz daha verimli olabiliyor. Buna örnek böbrek naklidir. Çift böbreği olan kişiden canlı canlı alınan bir böbrek diğerine nakledilirse verim alınabiliyor. Bunda da testlerde uyumlu çıksada bir süre sonra vucut onu kabul etmeyebiliyor.