islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Mirat Haber’den: Aşı konusunda uyarmıştık

Mirat Haber’de yayınlanan beş ayrı yazıda aşı konusundaki aşırı iyimser yaklaşımı eleştirmiş, aşıya bel bağlamanın “Türkiye’yi kurtarmayacağını” anlatmış, aşı iyimserliğin yarardan çok zarar getireceğini belirtmiştik. Nitekim bahsettiğimiz gibi oldu, aşı kampanyalarına ve en kritik noktalardaki en riskli milyonlarca kişinin aşılanmasına rağmen enfeksiyon vakaları 10 kat arttı. Şimdi aşı cephesi lideri Prof. Mehmet Ceyhan bunları itiraf ediyor.

Mirat Haber’den: Aşı konusunda uyarmıştık

Mirat Haber’de yayınlanan beş ayrı yazıda aşı konusundaki aşırı iyimser yaklaşımı eleştirmiş, aşıya bel bağlamanın “Türkiye’yi kurtarmayacağını” anlatmış, aşı iyimserliğin yarardan çok zarar getireceğini belirtmiştik. Nitekim bahsettiğimiz gibi oldu, aşı kampanyalarına ve en kritik noktalardaki en riskli milyonlarca kişinin aşılanmasına rağmen enfeksiyon vakaları 10 kat arttı. Aşı cephesi lideri Prof. Mehmet Ceyhan aşının bağışıklığının iki ay kadar olduğunu, 3. kez hastalığı geçirenler olduğunu yeni itiraf ediyor.

Mirat Haber

Mirat Haber bir yıldır, yetkililer tarafından savunulan aşırı iyimserliğin aksine, aşının asla tek başına sonuç verici bir çözüm olamayacağını, bunun nedeninin ise Korona virüsünün diğer virüslerden farklı olduğu konusundaki ısrarlı yazıları yayınlanmaktaydı. Bunlar duvara yönelik yazılmaktaydı ve dikkate alınmadı. Ancak vurguladığımız gerçekler ilk kez pandemi konusunda aşı tarafının en büyük savunucularından biri tarafından hafta sonunda dile getirildi.

Mirat Haber’in konu hakkında beş ayrı yazısı

Mirat Haber’de yayınlanan beş ayrı yazıda aşı konusundaki aşırı iyimser hatta aşı fanatiği olarak nitelendirilebilecek ve bilimsel ciddiyetle uyuşmayan tarafın aşırı uçtaki yaklaşımını eleştirmiş, aşıya bel bağlamanın “Türkiye’yi kurtarmayacağını” anlatmış, aşı konusundaki aşırı iyimserliğin yarardan çok zarar getireceğini belirtmiştik.

Nitekim her şey bizim bahsettiğimiz gibi oldu, aşı kampanyalarına ve en kritik noktalardaki en riskli milyonlarca kişinin aşılanmasına rağmen enfeksiyon vakaları 10 kat arttı.

Aşağıda kolayca ulaşabileceğiniz şekilde Mirat Haber yorum yazılarımız yer almaktadır. Bunlara tıklayarak aylar öncesinden konuyu açıkladığımız görebilirsiniz.

6 Sorumuz

Zoraki aşı

Yalnızca 3 ay

Bingür Sönmez’e cevap

Aşıda milli irade

Aşılamanın yetersiz olduğu ve sürekli tekrar etmesi gereği itirafı

Vurguladığımız aşı konusunda uyarılar ve bilimsel gerçekler ilk kez üst düzey bir sağlık yetkilisi tarafından ortaya kondu. Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kamuoyundaki aşı konusunda yanlış inanışlar, abartılı beklentiler ve bunun yetkililerce düzeltilmemesi sonucu, aşı olanlarda yersiz bir güven oluşumuna dikkat çekti. Mehmet Ceyhan, corona virüsü geçirmiş olmanın istenilen düzeyde bağışıklık sağlamadığını söyleyerek ‘ben hastalık geçirdim’ deyip buna güvenilmemesi, çünkü hastanelerimizde hastalıktan 2 ay sonra tekrar hastalık geçiren kişiler bulunduğunu belirtti. Mirat Haber olarak Prof. Ceyhan’ın yeni belirttiği konuları biz aşı tartışması ortaya çıkar çıkmaz ilk başta ortaya koymuştuk.

Dünyada Hindistan gibi milyarlık bir “virüs üretim fabrikası” bulunduğu, salgından yıllarca kurtuluş olmadığı, aşının uzun süre korumayacağı, aşıların sürekli yineleneceği gerçekleri önümüzdeyken, salgından bizi kurtaracak yegane şey yaşam tarzımızı değiştirmek yoluyla, inat etmeden, solunan su kabarcıklarını vücudumuza almayacak şekilde yaşamamız, bunları başkasına bulaştırmamamız.

Kolay, mucize kurtuluş ne yazık ki yok.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.