islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Nijerya: Ezan Gürültüdür Diyerek Camiler Kapatılıyor

Nijerya: Ezan Gürültüdür Diyerek Camiler Kapatılıyor
6 Aralık 2019 15:38
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Müslüman çoğunluklu ülkelerinden Nijerya’nın Hristiyan ağırlıklı en büyük kenti ve ili Lagos’un valisi Babajide Sanwo-Olu’nun Haziran 2016’da 20 camiyi kapatmasıyla başlayan yerel hükümetin cami kapatma kampanyası devam ediyor. Özerk il yönetimi, çevre yönetmeliklerine aykırı olduğu için eyalet genelinde sekiz ibadethane daha kapattı.

Lagos Devlet Çevre Koruma Ajansı Genel Müdürü pozisyonunda uygulamaya liderlik eden Dr. Dolapo Fasawe, vatandaşları merkezlerin faaliyetlerinden doğabilecek sağlık krizinden kurtarmak için tesislerin kapatıldığını, inancı ne olursa olsun yasalar dahilinde işleyemeyen herhangi bir dini organizasyonun kaçacak yeri olmayacağını söyledi.

Fasawe, yıllık hoşgörü günü kutlamalarının sembolize ettiği kültüre ve dine karşılıklı saygıyı barışı sağlamak için tüm sakinler tarafından yasalara uyulması gerektiğini belirterek Lagos sakinlerinin huzurunu bozan bu ibadet merkezlerinin, yasaların acımasız öfkesiyle karşı karşıya kalacağını vurguladı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.