islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,0395
EURO
37,6192
ALTIN
2.736,31
BIST
9.765,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C

Petrolde Dev Düşüş!

Petrolde Dev Düşüş!
29 Mart 2022 09:11
A+
A-

Geçtiğimiz hafta 122 dolar seviyelerine kadar yükselen brent petrolün varil fiyatı, bugün 107 dolar seviyelerine kadar düştü. Fiyatlardaki düşüşe sebep olarak Çin’in bazı kentlerinde uyguladığı sokağa çıkma kısıtlaması gösterildi.

​Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle 134 dolar ile tarihin en yüksek seviyelerini test eden brent petrol fiyatı, geçtiğimiz hafta yeniden 122 dolar seviyelerini görmüştü.

BRENT PETROLDE BÜYÜK DÜŞÜŞ: 15 DOLAR BİRDEN DÜŞTÜ 
Geçtiğimiz hafta uluslararası piyasalarda gün 122,12 dolardan işlem gören petrolün varil fiyatı, bugün 107 dolar seviyelerine kadar düştü.

PETROLÜN FİYATI NEDEN DÜŞÜŞTE 
Fiyatlardaki düşüşte, artan Kovid-19 vakaları karşısında Çin’in Şangay kentinde sokağa çıkma yasağının devreye alınması etkili oldu. Söz konusu yasağın ne kadar süreceği bilinmezken, süreç boyunca iki aşamalı Kovid-19 testi uygulanacağı belirtildi. Öte yandan ülkenin Huangpu bölgesinde de 28 Mart – 1 Nisan döneminde kapanma ilan edildi.

Öte yandan, perşembe günü gerçekleştirilecek 27. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı Bakanlar Toplantısı’nda grubun önceki aylardan daha hızlı bir şekilde petrol üretimini artırmayı başaramayacağına yönelik beklentiler de fiyatlarda baskı oluşturuyor.

OPEC grubu, ana tüketici ülkelerin petrol açığını kapatmak ve fiyatları düşürmek için küresel pazara daha fazla ham petrol pompalama çağrısı yapmasına rağmen bu çağrılara yanıt vermiyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.