islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5432
EURO
34,8629
ALTIN
2.427,81
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Türksat 5B Uzayda

Türksat 5B Uzayda

Türkiye’nin savunma sanayiinin yanısıra bilişim ve iletişim teknolojisindeki hamleleri de durmadan devam ediyor. Bugün türk telekomünikasyon bilişim ve iletişimini çok büyük oranda etkileyecek ve savunma sanayiine büyük bir avantaj sağlayacak olan Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı.
Amerikan SpaceX şirketi Falcon 9 roketi kullanılarak uzaya fılatılan  Türksat 5B uydusu yörüngesine doğru hareket etmeye başladı.
Roket Florida’daki Cape Canaveral’daki uzay limanından fırlatıldı. Fırlatmadan sonra, taşıyıcının ilk aşaması yüzer platforma başarılı bir iniş yaptı.

Fırlatmadan 34 dakika sonra 4,5 tonluk bir uydu sabit yörüngeye fırlatıldı. Türksat 5B, ticari dijital TV ve geniş bant internet hizmetleri sağlamak üzere tasarlanmış bir uydu. Uydunun geniş bandından Türk Savunma Sanayii müsteşarlığı da faydalanacak.

Türkiye’nin teknolojik gelişimine Ruslar da ortak olmak için bütün çabalarını sarfediyorlar. Özellikle s 400 Hava Savunma Sistemleri’nin Türkiye tarafından satın alınmasından sonra ortak üretim ve teknoloji transferi konusunda da yazılı anlaşmalar yapıldı ve gerekli adımlar atılıyor. Rusylar, şimde de yeni nesil Rus navigasyon uydusu Glonass-K2’nin fırlatılmasının 2022’nin ikinci çeyreğinde uzaya fırlatmayı tasarlıyor ve Türkiye’yi de bu işte partner yapmak istiyor. Türkiye’nin NATO üyesi olmasına rağmen müttefik ve çözüm ortaklığıkonusunda yelpazesini genişletmesi, özellikle emperyalist Amerika Birleşik Devletleri’ni rahatsız ediyor

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.