islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

EŞCİNSELLİK GÜNAHTIR VE DE SUÇTUR

EŞCİNSELLİK GÜNAHTIR VE DE SUÇTUR
23 Temmuz 2022 11:14
A+
A-

Doğuştanlık İddiası Kâfirliktir

Bir adam zina yapar haramdır, faiz alır verir haramdır, eşcinsellik yapar haramdır. Haram işleyen günahkârdır ama yürekten tövbe eder aklanabilir. Ama şimdiki eşcinsellerin yaptığı gibi “eşcinselliğim doğuştandır” denilirse hâşâ Allah’a cehalet ve zulüm isnat edilmiş olur. Bu da kâfirliğin ta kendisidir. Allah beni böyle eşcinsel olarak yarattı demek gökleri çatlatacak bir iftiradır. Çünkü dinen ve ilmen insan erkek veya kadındır, üçüncü bir cins yoktur. Bütün erkekler ve kadınlar da organlar da kendi işlevlerini görür.

Allah, kişiyi eşcinsel yaratacak sonra da ona “sakın ha eşcinsel olma” diyecek. Böyle bir cinayet Allah’a nasıl isnat edilir? Yaratılış değerlerini yitirmiş profesyonel eşcinseller bile savunamıyorlar eşcinselliği. İğrençlik savunulabilir mi? Yukarıda özetlemeye çalıştığımız sebeplere değil de doğuştanlığa sarılma, Allah’a iftira olarak kapkara bir kâfirliktir.

Eşcinsellik Günahtır ve de Suçtur

Eşcinsellik günahtır ve de İslâm Hukuku’nda suçtur yani dünyevî ceza gerektirir. Lezbiyenliğin cezası Nisa 15, erkekler arası eşcinselliğin cezası ise Nisa 16 ile şöylece örneklendirilmiştir:

{ “ Fahişe/Sevicilik yapan kadınlarınızın bu suçlarının ispatı için içinizden tanık olmuş dört şahit isteyin. Eğer şahitler bu suçu işlediklerine tanıklık ederlerse suçlu kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlara (tövbe veya evlilik gibi) bir çözüm yolu gösterinceye kadar onları evlerinde gözetim altında tutun.”

“İçinizde eşcinselliğe bulaşan iki erkeğin her ikisinin sözlü ve fiili olarak canlarını yakın ve eğer bu ikisi tövbe ederler ve kendilerini düzeltirler de eşcinsellikten yakalarını kurtarırlarsa üzerlerine gitmeyin. Allah tövbeleri kabul edicidir ve pek çok merhamet edendir.”} [1]

Ama asıl ceza Lut toplumu ile misallendirilmiştir. Gerçi Hazreti Lût Kavmi sadece eşcinsel olmaları sebebiyle helak edilmedi. Allah’ı ve âhireti inkâr ettikleri, topyekün eşcinselleştikleri ve iğrençliklerini aleni olarak işledikleri, insanların eşcinselliğe teşvik ettikleri ve de Hz. Lût’u ve inananları sürgünle tehdit ettikleri için cezaya uğradılar.

Aziz Peygamberimiz döneminde eşcinsellikle ilgili alenî bir suç işlenmediği için zinada olduğu gibi eşcinselliğin cezası örneklendirilemedi. Aziz Peygamberimize isnat edilen cezalandırma ile ilgili İslâm toplum yönetimi ve yargısını görevlendiren “Alenî olarak yapan ve yapılan eşcinselleri öldürünüz ” ve “ Eşcinseller zinacıdırlar” gibi buyrukların ona aidiyeti ve anlamı üzerinde (sübut ve delalet yönünden” birleşilemediği için İslâm bilginleri değişik cezalar önermişlerdir. (el-Terğib 3/286; M.Mesabîh Hn.3575) Ancak bunlar itiraz edilebilir, bağlayıcı niteliği olmayan ictihadlardır. Ama bize göre en büyük suç kategorisi yeryüzünde ifsad yani doğal hayatın akışını bozmaktır. Faiz gibi eşcinsellik de ifsad suçu olarak cezalandırılabilir. (Bakara 205; Maide 33)

Eşcinselleşen Dünyamız

Eşcinselleşen bir dünyada yaşıyoruz. Amerika’sından, Norveç’inden, İngiltere’sine tam 26 ülke… Eşcinsel evliliğini yasallaştırmıştır. Dünya Sağlık Örgütü meşrulaştırmak için eşcinselliği hastalık olmaktan çıkarmışlar. Amerikan psikoloji Derneği Apa da bunun doğuştan olduğunu, tedavi dahi gerektirmeyeceğini ilan etmiş. Bizde de AB izinde LGBT ile artık aleniyete dökülmeye başlamıştır.

Sevgili kardeşlerim, eşcinsellik Kur’ân dili ile Habâis’dir, Fahişe’dir ve de Münker’dir. Bütün münkerler ile yani bütün İslâm ve ortak akıl dışı olanlarla mücadele de görevimizdir.

Al-i İmran Sûresi’nin 104 ayetinde Müslümanların sivil örgütler oluşturmaları emrediliyor. Bizde de zina ile eşcinsellikle mücadeleyi ön plana çıkaran sivil örgütler kurmaya başlamalıyız. Diyanet hutbeler ile uyarmalıdır. Milli Eğitim müfredatına zina ve eşcinsellik girmelidir. Bizlerde konferanslar ve televizyon programlarımızla, insanımızı, gençliğimizi uyarmalıyız. Anneler ve babalar da çocuklarını korumakla yükümlüdürler.

Sevgili kardeşlerim, çokça sorular aldığım için biliyorum. Eşcinsellikten kurtulmak isteyen insanlarımız var, bunu gözyaşları içinde dile getirenlerimiz var.

Olmaması gerekir ama Müslüman yalan söylemiyor mu, Müslüman zina yapmıyor mu, Müslümanlardan bir çoğu faize bulaşmıyor mu, bazıları komşuluk haklarını çiğnemiyor mu? Müslüman eşcinsel de olabilir. Ne var ki Müslüman hatada ısrar etmemeli, tövbe edip kurtulmalıdır. Eşcinsel de olsa her Müslümanın bizim üzerimizde Müslüman kardeşliği hakkı vardır. Uyarılmalı ama teşhir edilmemeli. Horlanıp, dışlanmamalı, çaba gösterenlere yardımcı olunmalıdır. Bizim asıl kavgamız günahkârlarla değil günahlarla olmalıdır.

Özür diliyorum genel evde çalışan bir kadın sorusuyla canlı yayında beni ağlatmıştı. Günahlar içinde olanlar karanlıktadır, huzursuzdur, bunalımlıdır, yardıma ihtiyaçlıdır. Biz herkes için Rahmet unsuru olmalıyız.

Sevicilik /Lezbiyenlik

Hep erkekler arası eşcinselliğe değindik bir iki cümle ile kadınlar arası eşcinselliğe değinelim. Kadınlar arası eşcinsellik de İslâm’ın haram kıldığı bir işlemdir. Nisa suresinin 15. âyeti sevicilik ile alakalıdır. Bu ayette şöyle buyuruluyor:

“ Fahişe/Sevicilik yapan kadınlarınızın bu suçlarının ispatı için içinizden tanık olmuş dört şahit isteyin. Eğer şahitler bu suçu işlediklerine tanıklık ederlerse suçlu kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlara (tövbe veya evlilik gibi) bir çözüm yolu gösterinceye kadar onları evlerinde gözetim altında tutun.”

Aziz Peygamberimiz de şöyle buyuruyor:

“Kadınlar arasındaki sevicilik zinadır; zina gibi haramdır.”

Erkekler arası eşcinsellikle ilgili açıklamalarımızı sevicilere teşmil edebiliriz.

Yüce Mevla’mızdan cümlemiz için helâllerle dolu ve haramlardan beri Cennet’le taçlanacak hayırlı ömürler niyaz ederim.

 

[1] Nisa 15,116

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.