islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3248
EURO
34,6359
ALTIN
2.414,43
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

KARMAKARIŞIK BİR GAZZE YAZISI

KARMAKARIŞIK BİR GAZZE YAZISI
26 Ekim 2023 15:24
A+
A-

7 Ekim’de Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonundan sonra, başta ABD olmak üzere ne kadar Batı Ükesi varsa İsrail’e desteklerini açıkladılar ve yöneticileri İsrail’e koşarak geldi…

İsrail’in yanındayız” mesajları verildi “İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” türünden kargaların bile güleceği açıklamalar yapıldı.

Gazze açıklarına savaş gemilerini gönderdiler…

Dünyanın gözü önünde Gazze’de cereyan eden soykırıma, Birleşmiş illetlerin bile (Pardon) Birleşmiş milletlerin bile sesi çıkmadı çıkamadı… BM Güvenlik konseyi genel sekreteri Guterres,  “Hamas İsrail’e durup dururken saldırmadı.” Dedi ama ardından linç kampanyasına tabi tutuldu ve malum ülkeler tarafından istifası istendi…

Garip, garip olduğu kadarda vahşi bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlığın takkesini önün koyarak düşünmesi düşünürken beynini çatlatması gereken bir dünya bu…

1994 yılında Avrupa’nın göbeğinde Srebrenitsa katliamını görmezden gelen ve destekleyen Batı, bugün Gazze’de aynı şekilde davranarak, Müslümanlara karşı içindeki kin ve nefreti kusuyor.

Yıllarca PKK, YPG gibi terör örgütlerini besleyerek üzerimize salan insanlıktan nasibini almamış zihniyet, bugün çıkmış 1987 yılında Filistin halkının seçtiği Hamas’a terör örgütü damgasını vuruyor.

Lanet olsun sizin demokrasi anlayışınıza!

Lanet olsun sizin insan hakları anlayışınıza!

Lanet olsun sizin terör anlayışınıza!

TCG ANADOLUMUZ NEREDE?

Daha ilk günden itibaren ABD bölgeye Savaş gemisi gönderdi… İngiltere hakeza öyle… Yunanistan bile oradan küçücük burnunu çıkarmış “İsrail haklı” açıklamaları yapıyor. Fransa’da Müslümanlara zulmeden kararlara imza atan Macron, İsrail’i ziyaret ederek destek mesajları veriyor… İtalya İsrail’e desteğinin tam olduğunu dile getiriyor.

Sahi bizim TCG Anadolu’muz nerede? İha’larımız, Siha’larımız, radarlara takılmayan insansız savaş uçağımız Kızıl Elmamız nerede?

Savunma sanayii alanında atılan büyük adımları, yazılarımızda  övdük ve sonuna kadar da destekledik…

Tamam işte, İsrail ve avanesi anlamıyor diplomasi dilinden. Cumhurbaşkanı bölgeye barış gelsin diye uğraşıyor, Dışişleri Bakanı Fidan ülke ülke geziyor ama sonuç yok… Her gün yüzlerce sivil Gazze’de hayatını kaybetmeye devam ediyor.

O zaman biz de soralım!

Şu anda İsrail ve avenesine, anladığı dilden konuşma zamanı gelmedi mi?

Bugün değilse ne zaman?

Şimdi bu yazıyı okuyunca “efendim bütün dünyayı karşımıza mı alalım?” diye bir soru soracaklardır. Sorun kardeşim sorun!

Biz de cevaplayalım o zaman:

“Alalım efendim, alalım! Yeter ki Gazze’de çocuklar katledilirken alalım dünyayı karşımıza.” Gerekirse bütün dünyayı karşımıza alalım ama Allah’ı (cc) karşımıza almayalım.

“Efendim bütün dünyayı karşımıza mı alalım?” cümlesi, Müslümanım dediği halde, Mü’min çizgisine ulaşamamış insanların diyeceği bir cümledir bu…

Bütün dünyayı karşımıza alalım ama Yüce rabbimizi karşımıza almayalım. Müslümanım dediği halde Mü’min çizgisine ulaşamamış bu kardeşlerimize, Bedir harbini ve Ali İmran Suresinin 123 ve 125. Şu ayetlerini hatırlatalım:

“Rabbinizin, indirilen üç bin melekle size yardım etmesi sizin için yeterli değil mi?” Evet, eğer siz sabır gösterip itaatsizlikten sakınırsanız, onlar şu anda süratle üzerinize gelseler bile rabbiniz size nişanlı beş bin melekle yardım edecektir.

ÇANAKKALE’DE NEYİMİZ VARDI?

Aynı bugün Gazze’nin üstüne giden ve orayı bombalayarak katliam yapan haçlı ve Siyonist düşünce, topuyla, tüfeğiyle ve son model silahlarıyla gelmediler mi Çanakkale önlerine? Geldiler ve almadılar mı derslerini? O zaman ordumuzun, modern silahlara karşı koyacak teknolojisi mi vardı Allah aşkına?

Haydi, diplomasi trafiği bitmeli artık! Gazze’ye yapılan yardımlarla birlikte, askeri harekatta masaya konmalı…

Unutmayalım “Gazze düşerse, Ankara düşer”

İsrail’in “Vaad edilmiş topraklar” planında, Gazze’den sonra  sıra Türkiye’ye geliyor.

Yazımızın başlığında da dediğimiz gibi “Karmakarışık bir Gazze yazısı” oldu.. Ama unutmayalım.

“Karışmadan durulmaz”

Şaban DOĞAN

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.