islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4018
EURO
34,7587
ALTIN
2.435,21
BIST
9.996,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

AVRUPA PARLAMENTOSUNDA KALICI ATEŞKES KARARI

AVRUPA PARLAMENTOSUNDA KALICI ATEŞKES KARARI
21 Ocak 2024 11:24
A+
A-

Nasıl Yorumlayalım?

AVRUPA PARLAMENTOSUNDA KALICI ATEŞKES KARARI

İslami inancımıza göre inanç ve yaşam durumu ne olursa olsun kişisel olarak İnsan, ölüm gelinceye kadar tövbe edebilir. Hatta hidayete erebilir. Etkilerden arınarak insancıl değerler olan adalet ve merhametle buluşabilir.

Toplumlumlar ve topluluklar da insan bireylerinden oluşuyor.

Avrupa Parlamentosu’nda alınan kalıcı “ Ateşkes” kararını insanlık değerlerine dönüş olarak mı anlayalım?

Yoksa İsrail’den yana tavır koymanın Batı’ya güveni sarstığı endişesi ile mi izah edelim?

Acaba bu kararın arkasında İsrail’in Hamas’a mağlup olduğu  inancı olabilir mi? Ve hırçınlığı artan İsrail’in sebep olacağı  bölgesel savaşın Avrupa’ya da zarar verebileceği  korkusu mu var?

Hangi sebeple olursa olsun kalıcı ateşkeş kararının alınabilmesini hayırlı bir gelişme olarak değerlendirebiliriz.

Şimdi Haberi okuyabiliriz:

{ İsrail-Hamas savaşı: Avrupa Parlamentosu ilk defa ‘kalıcı ateşkes’ çağrısında bulundu.

Ateşkes talebi, köklü bir değişimi  ifade ediyor. Daha açık bir anlatımla bu karar Avrupa Parlamentosu’nun Ekim ayında kabul ettiği ve Gazze’deki sivillere yardım akışının hızlandırılması için insani “duraklama” çağrısında bulunan önceki tutumunda önemli bir değişimi temsil ediyor.

AVRUPA PARLAMENTOSU İLK KEZ

Avrupa Parlamentosu ilk kez Gazze’de “kalıcı ateşkes” ve İsrail ile Hamas arasındaki savaşa bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Kararı tamamen sembolik nitelikte olan ve yasal bir ağırlığı bulunmuyor. Karar merkez sağ milletvekillerinin kaygılarını gidermek için yapılan uzlaşmanın ardından perşembe günü Strazburg’daki genel kurulda 312 lehte, 131 aleyhte ve 72 çekimser oyla kabul edildi.

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE